Ik zat in de jaren 60 in Groenlo op de HBS. In de beginjaren had ik een klasgenote met de naam Truus Gelink. Dat vond ik grappig: ik heb een zus die Truus heet, en in die tijd woonde ik in Rekken op boerderij Gelink. Er waren in Rekken diverse mensen die mij alleen kenden als Leo Gelink, en dat ik bij de Burgerlijke Stand Te Braake heette wisten ze vaak niet.

Mijn grootvader was Tone te Braake, wonend op boerderij Groothuis in Zwolle bij Groenlo. Zijn vrouw heette Holtkamp, uit Crosewick, net over de grens bij Rekken.  Ook haar zus was getrouwd met een Nederlander: Gerrit Jan Oldenkotte. Van hem was de Rekkense boerderij Gelink, die in de jaren 30 na zijn overlijden overging naar mijn vader, hun neef.

De familienaam Oldenkotte komt vooral voor in de vroegere Nederlandse gemeente Eibergen en in de aangrenzende Duitse gemeente Vreden (Ook Crosewick valt daaronder).
Dat is niet vreemd: Oldenkott(e) is een buurtschap een weerszijden van de grens, net ten noorden van de Berkel. Maar Oldenkotte is ook nog eens de naam van een boerderij in het Nederlandse deel van die buurtschap.

Toen ik aan dit stamboomonderzoek begon veronderstelde ik, dat mijn oud-oom Oldenkotte afkomstig zou zijn uit de familie die op boerderij Oldenkotte boerde. Dat is niet onmogelijk, maar als dat zo is, dan dateert dat van vóór ca 1800. In 1830 boerde op erve Gelink namelijk al enige tijd een Oldenkotte, en op boerderij Oldenkotte zat toen ook al een poos een zekere Konniger. Inmiddels vermoed ik dat de Oldenkotte die rond 1800 op een of andere manier Gelinck overnam afkomstig was uit de omgeving tussen Vreden en Winterswijk.

Met Konniger was de cirkel rond, want in Rekken zat op de lagere school met mij een Johan en een Annie Konniger.(geen klasgenoten)

Maar het hoofdmenu begint met Baak. Dat is de schuld van Herman Baak, mijn peetoom, die mijn belangstelling voor genealogie wekte. Hij ploos rond 1980 de familie van mijn moeder na en bracht die over op papier. Zijn stamreeks met uitbreidingen wordt hier in een andere vorm gepresenteerd.

Verder bevat het hoofdmenu nog items over Muziek en Fotografie.

Recent is het menu itgebreid met het onderwerp 1940-45: de tweede wereldoorlog in Rekken e.o.: Godwin is springlevend!